Succesvolle 2de struintocht

Afgelopen woensdag organiseerde BTL een 2de struintocht door de Lunenburgerwaard, de uiterwaard bij Wijk bij Duurstede. Struinend langs de Nederrijn en door het prachtige landschap in de uiterwaard hebben deelnemers kennisgemaakt met de bijzondere natuur in dit gebied. BTL voert voor Rijkswaterstaat het programma Stroomlijn uit. In de uiterwaarden verwijderen we begroeiing op plekken waar de rivier bij hoog water het snelst stroomt. Zo verminderen we de kans op overstromingen.

Samenwerken

“Er was wederom veel belangstelling voor de struintocht”, vertelt Willem Wijnen (Omgevingsmanager bij BTL). “Vorige week bij Ameide hadden we ook al een mooie opkomst en een interessante groep, deze keer weer”. “De afgelopen periode hebben we gewerkt aan de voorbereiding van het perceel Nederrijn en Lek. We hebben met de betrokken eigenaren en belangenorganisaties, zoals O-GEN en Wijk nog Leuker gesproken”. De afstemming heeft er in geresulteerd dat er een plan is ontwikkeld voor Stroomlijn dat afgestemd is op de plannen van andere partijen in het gebied.
Een veel gemaakt compliment tijdens de struintocht was dat deze afstemming vroeg in het proces heeft plaatsgevonden. Daar ben ik als Omgevingsmanager dan ook trost op. Dat we dit met elkaar hebben bereikt. We beseffen ons erg goed dat de maatregelen van Stroomlijn niet direct voor iedereen gewenst zijn, maar de zorgvuldigheid door o.a. intensief ecologisch onderzoek en gesprekken met belangen- en beheerorganisaties hebben voor begrip en samenwerking gezorgd. Ter voorbereiding op de uitvoering in het veld, wilden we deze kennis en intensieve werkwijze delen met de omgeving en dat is gelukt! “Wat is leuker dan deze kennis te delen op de locatie waar het over gaat”, vertelt Willem Wijnen. Hij heeft vanuit BTL, samen met ecoloog Stefan de Klepper, de struintocht begeleid.

Meer informatie

Het was een leerzame en vooral leuke middag, die door de aanwezigen als positief is ervaren en een zeer mooie manier is om de plannen vanuit Stroomlijn te delen. Volgens de voorlopige planning start de uitvoering in het gebied Lunenburgerwaard eind juli en op de Gravenbol september – oktober. Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met ons

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *